EDEN IN EDINI - Jimny

Moje fotografsko popotovanje se je pričelo z raziskovanjem razgibane pokrajine.

V naslednjih nekaj tednih je ta prostrana divjina postala dom zame, moj fotoaparat in Jimnyja.

 

ZUNANJOST

Pripravljen na osvajanje divjine

Ustvarjen za spopad z neizprosnim vremenom in terenom, Jimny zavije tja, kamor se druga vozila bojijo zapeljati. Vedno pripravljen na izzive narave. Osvobodite svoj pustolovski duh in se odpravite na raziskovanje.
 

Dovršeni odbijači

Vse je pripravljeno za pravo avanturo, vključno s premišljeno zaobljenimi robovi sprednjega in zadnjega odbijača, kar daje kolesom več prostora in omogoča učinkovito premagovanje ovir. Črne, prilegajoče se zaščitne plastike ščitijo karoserijo pred kamenjem in praskami.
 

Sprednji LED žarometi s sistemom za čiščenje (oprema ELEGANCE)

Ponos Jimnyjeve zgodovine simbolizirajo ikonične okrogle sprednje luči.  Sprednji LED žarometi so serijsko opremljeni s sistemom za čiščenje, kar omogoča varno vožnjo v blatu, umazaniji ali snegu.

 

Praktičen strešni dežni žleb

Jimny vas zapelje na avanturo v vseh vremenskih pogojih. Dežni žleb na strehi lahko ohrani vašo glavo suho in vaše razpoloženje vedro, ko ob nalivu vstopate in izstopate iz vozila, saj pomaga preprečevati odtekanje vode s strehe.

 

Oblika motornega pokrova

Ohranite nadzor nad okolico. Premišljeno zasnovana kvadratna in ravna površina motornega pokrova, ki je v vidnem polju voznika, nudi boljši nadzor nad položajem vozila pri premikanju po razgibanem terenu.

 

NOTRANJOST

Osredotočite se na najpomembnejše

V Jimnyju bo težko karkoli odvrnilo vašo pozornost od vožnje. Njegova stilizirana črna notranjost je preprosta,  hkrati prijetna in všečna. Kontrolni gumbi so zelo pregledni ter oblikovani za hitro in enostavno uporabo, tudi ko nosite rokavice.
 

Osvetljena armaturna plošča

Podnevi ali ponoči, na cesti ali terenu, so merilni instrumenti vedno osvetljeni za dober pregled. Njihova funkcionalna oblika dopolnjuje vpadljivo lepoto notranjosti.
 

Krmilni sistem

Ostanite v stiku z vozno podlago, zahvaljujoč robustnemu kotalno krogličnemu krmilnemu sistemu, ki omogoča hiter odziv, saj zagotavlja odlične povratne informacije in zmanjšuje povratne udarce. Volan je oblečen v usnje* za občutek razkošja in je nastavljiv po višini do 35 mm. (* oprema ELEGANCE)
 

Infrardeč zaslon na dotik

Celo ko vozite v rokavicah, uživajte v enostavnem upravljanju avdio in navigacijskega sistema preko 7-palčnega infrardečega zaslona na dotik*. Povezava pametnega telefona z multimedijsko napravo podpira uporabo sistemov Apple CarPlay, Android Auto™ in MirrorLink™, kar omogoča uporabo najrazličnejših aplikacij za pametne telefone. (* oprema ELEGANCE)
 

Premišljeno oblikovanje

Sprostite se in uživajte v enostavni, pregledni in skrbno zasnovani notranjosti. Barve so minimalistične. Vsaka podrobnost je premišljeno in privlačno oblikovana, kar se posebej izkaže pri bolj zahtevni terenski vožnji.
 

Apple CarPlay je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi:

http://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay

*Več informacij in podatek o združljivosti mobilnih naprav iPhone s sistemom Apple CarPlay najdete tukaj: http://www.apple.com/ios/carplay/

*Apple, Apple CarPlay in iPhone so blagovne znamke družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah.

*Android Auto je na voljo v državah, navedenih na naslednji povezavi:

https://www.android.com/auto/#hit-the-road

*Zahteva aplikacijo Android Auto, ki je na voljo v Google Play, in kompatibilen pametni telefon z operacijskim sistemom AndroidTM 5.0 Lollipop ali novejšim:

https://support.google.com/androidauto/#6140477

*Android in Android Auto sta blagovni znamki družbe Google LLC.

*MirrorLink™ je združljiv s pametnimi telefoni, navedenimi na naslednji povezavi:

https://cert.mirrorlink.com/ProductListing/

*MirrorLink™ je registrirana blagovna znamka družbe Car Connectivity Consortium LLC.

 

PROFESIONALNI PRIPOMOČKI

Naložite svojo prtljago za pustolovščino

Med iskanjem poti v urbani džungli mesta ali prebijanjem skozi neutrjene poti divje narave Jimny ponuja dovolj prostora za praktično namestitev prtljage, ki zadovolji vse potrebe.
 

Praktičen prtljažni prostor zadaj

Namestite prtljago in bodite pripravljeni na vse razmere. Premišljeno zasnovan prtljažni prostor zadaj lahko enostavno povečate z zložljivimi nasloni zadnjih sedežev.  Tla in zadnji del sedežnih naslonjal so iz materiala, ki omogoča enostavno čiščenje umazanije.*  Z zloženimi vsemi nasloni zadnjih sedežev se močno poveča zadnji prtljažni del vozila in omogoča prevoz večjih, širših predmetov. V prtljažnem prostoru so na voljo tudi luknje za namestitev dodatne opreme, kot so prtljažni nosilci in obešalniki, ki povečujejo vsestranskost in praktičnost prtljažnega prostora. V prtljažnem delu vozila je na voljo tudi 12V električna vtičnica, ki omogoča uporabo različnih električnih naprav in orodja.

(* oprema PREMIUM in ELEGANCE)
 

Priročne odlagalne površine spredaj

Vse je na dosegu roke. Priročni žepi in predali zagotavljajo, da bodo vaš pametni telefon, pijača in ostali osebni predmeti vedno na dosegu roke. Na bližnjo USB vtičnico in ostale vtičnice lahko priključite in polnite svoje prenosne elektronske naprave. Spredaj ima sovoznik na voljo tudi velik in enostavno oprijemljiv ročaj, ki zagotavlja trdno oporo za vstop in izstop iz vozila.

Opozorilo: Osebni predmeti na fotografijah so prikazani zgolj za namen predstavitve vozila. Vaši predmeti naj bodo ustrezno in varno spravljeni med vožnjo.

ZMOGLJIVOST NA TERENU

Temelj ostaja robustna prvinskost

Štiri brezkompromisne lastnosti definirajo Jimnyja kot zmogljivo terensko vozilo: močan klasični letveni okvir, trije veliki pozicijski koti karoserije, trivodilna toga prema z vijačnimi vzmetmi in štirikolesni pogon z reduktorjem.

 

Močan letveni okvir

Vse od prve generacije dalje je bil Jimny postavljen na klasičen letveni okvir, ki zagotavlja zelo čvrsto osnovo za resno in zahtevno terensko vožnjo.

 

Trivodilna toga prema z vijačnimi vzmetmi

Izkoristite vse prednosti široke in toge preme, ki je nameščena spredaj in zadaj ter pomaga zagotavljati Jimnyju odličen oprijem na različnih površinah. Ko ovira potisne eno kolo navzgor, prema potisne nasprotno kolo navzdol, da poveča oprijem in trenje pnevmatik v težkih voznih razmerah.

 

Veliki pozicijski kot karoserije in oddaljenost od tal

Potisnite raziskujte teren do skrajnih meja možnega s pomočjo velikega vstopnega, prehodnega in izstopnega kota ter velike oddaljenosti vozila od tal, kar omogoča obvladovanje strmih pobočij, ostrih spustov in ovir brez pretirane skrbi za zaščitene Jimnyjeve odbijače in podvozje.

 

Štirikolesni pogon z reduktorjem

 Na vaš ukaz se Jimny prilagodi vsem razmeram. Prestavite ročico reduktorja v način 4L, ko zahteva vozna podlaga maksimalen navor in oprijem. Na ravnih neasfaltiranih poteh ali s snegom prekritih cestah prestavite ročico v način 4H in uživajte v štirikolesnem pogonu pri nekoliko višji hitrosti. Na urejenih in asfaltiranih cestah pa prestavite v način 2H, saj dvokolesni pogon zagotavlja bolj mirno, tiho in varčno vožnjo. Naj sistem ALLGRIP PRO zadovolji vaš pustolovski duh s svojo dovršenostjo na cesti ali izven   nje.

 

ZMOGLJIVOSTI

Dajte si duška na stranpoteh

Ni ovir za vas, ko ste na poti z Jimnyjem. Popelje vas, kamorkoli želite z neprekosljivo okretnostjo, natančnim nadzorom pri upravljanju in močnim navorom, ko ga najbolj potrebujete.
 

Novi 1.5-litrski motor

V Jimnyu se boste počutili neustavljivi. Njegov robusten, a prožen 1.5-litrski motor proizvaja močan navor skozi celoten spekter motornih vrtljajev, kar omogoča učinkovito vozno zmogljivost na terenu. Motor je majhen in lahek ter zagotavlja učinkovito porabo goriva.
 

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec

Sistem poskrbi, da se vozilo pri speljevanju v hrib, ne začne premikati nazaj. Celo na razgibanem terenu, z nagibom v levo ali desno, ta sistem pomaga preprečevati vzvratno premikanje vozila in tako omogoča vozniku, da se osredotoči na nadzorovano speljevanje.
 

Sistem za nadzor spusta

Med težavnimi spusti lahko s pritiskom na gumb vklopite sistem za nadzor spusta, ki samodejno regulira zaviranje in ohranja ustrezno hitrost, tako da se lahko voznik osredotoči na krmiljenje brez uporabe zavor ali sklopke.
 

Sistem za nadzor oprijema pogonskih koles

Ne ustrašite se spolzke podlage. Če dve diagonalni kolesi izgubita oprijem med vožnjo po spolzkih površinah, potem sistem za nadzor oprijema vključi samodejno zaviranje drsečih koles in prenese navor na ostali dve kolesi. Tako lahko Jimny uspešno premaga nestabilne, spolzke podlage.

VARNOST

Zavarujte sebe in druge

Varnost naj bo vedno na prvem mestu, ne glede na to, ali vozite po urejenih ali neurejenih poteh. Zahvaljujoč naprednim varnostnim sistemom Suzuki je vaša vožnja lahko vedno brezskrbna.
 

Sistem za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema (DSBS)

Jimny med vožnjo uporablja dva senzorja – monokularno kamero in laserski senzor – s pomočjo katerih določa stopnjo tveganja za trk z vozilom spredaj ali pešcem. Ob zaznavanju možnosti trka se vozilo, glede na situacijo, odzove na tri možne načine.

 

Sistem za samodejno zastiranje dolgih luči (High Beam Assist) (oprema ELEGANCE)

Uživajte v bolj varni, sproščeni in udobni vožnji ponoči s tem sistemom, ki samodejno preklaplja med dolgim in kratkim snopom luči v sprednjih žarometih, odvisno od prisotnosti drugih vozil in osvetlitve okolice.*

*Sistem deluje pri hitrosti 40km/h ali več in stikalom za sprednje luči v poziciji auto.

ORIGINALNA DODATNA OPREMA

Naredite vtis

Opremite Jimnyja po svojih željah z originalno dodatno opremo Suzuki. Ne glede na to, ali iščete stilske dodatke, dodatno opremo za večjo zaščito ali večjo funkcionalnost vozila, se bo zagotovo našlo nekaj, kar bo ustrezalo vašemu okusu.

Izboljšana funkcionalnost in stil

Izkoristite na vozilu prikazane privlačne dodatke za večjo eleganco vozila, za več svežega zraka na poti, za več užitka pri preživljanju prostega časa in še mnogo več.
 

Dodatna zaščita za profesionalce

Zagotavlja višjo stopnjo zaščite podvozja karoserije na zahtevnem terenu ali dodatno razširitev udobja in funkcionalnosti v zadnjem prtljažnem delu vozila.

Servis in garancija

Pri zagotavljanju varnosti v prometu in zanesljivosti je pomembno redno vzdrževanje vozila. Za to so vam v Sloveniji na razpolago številni pooblaščeni Suzuki servisi, ki imajo specialna orodja in naprave ter šolano osebje, na katere se lahko obrnete.

Servisni intervali so na 20.000 prevoženih kilometrov ali 1 leto (kar pride prej).

Splošna garancija je 3 leta oz. 100.000 prevoženih kilometrov.

Garancija proti prerjavenju traja 12 let.
Garancija za vso originalno opremo Suzuki pa je 12 mesecev.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Magyar Suzuki Zrt.
Podružnica v Sloveniji