Hibrid 12V

Samodejna ustavitev motorja

Ob zaustavitvi motorja se aktivira napajanje električnih komponent vozila preko baterije, kar vpliva na varčevanje z gorivom.

 

Ponovni zagon motorja

Integrirani zaganjalnik-generator (ISG) skrbi za tih in miren ponovni zagon motorja.

 

Speljevanje in pospeševanje

Integrirani zaganjalnik-generator (ISG) pomaga motorju pri speljevanju in pospeševanju ter optimizira učinkovito rabo goriva.

 

Zaviranje

Integrirani zaganjalnik-generator (ISG) pretvori energijo, ki nastane pri zaviranju, v električno energijo in skrbi za učinkovito polnjenje baterij.
 

 

 

 

Hibrid 48V

Nadzorovano dodajanje navora

Nadzorovano dodajanje navora okrepi pospeševanje s takojšnjim dodajanjem navora elektromotorja navoru motorja (MNZ) in s tem izravna zakasnjen odziv motorja.

 

Povečanje navora

Povečanje navora olajša pospeševanje z dodajanjem navora elektromotorja navoru motorja (MNZ), dokler se ne vklopi turbo polnilnik.

 

Električni motor ohranja motor (MNZ) v prostem teku

Ko je ob zaviranju pedal sklopke pritisnjen, elektromotor ohranja motor (MNZ) v prostem teku in s tem zmanjša porabo goriva. Ker se prosti tek vzdržuje, lahko vozilo ponovno pospeši na zahtevo voznika.
          

 

Polni hibrid

 

Kompakten in lahek hibridni sistem ponuja tako varčno hibridno vožnjo kot samostojno vožnjo na električno energijo. Sestavljen je iz motorja 1.5 DUALJET, elektromotorja, robotiziranega samodejnega menjalnika in 140 V litij-ionske baterije ter pretvornika. Visoko učinkovit elektromotor z visoko zmogljivostjo omogoča vožnjo na električno energijo tako, da samostojno poganja vozilo in pomaga motorju pri pospeševanju. Omogoča tudi vožnjo na električno energijo vzvratno in zapolni vrzel navora za bolj gladko prestavljanje. Pri vožnji s konstantno hitrostjo, elektromotor s funkcijo generatorja izkorišča moč motorja za učinkovito proizvodnjo električne energije, kar poveča doseg in pogostost vožnje na električno energijo za visoko učinkovitost porabe goriva in tiho vožnjo. Med zaviranjem elektromotor s funkcijo generatorja pridobi velike količine kinetične energije, da napolni baterijo in pomaga vzdrževati zadostno moč le-te.
 

 

BoosterJet motorji

Suzuki Swift Sport 1.4 BoosterJet
 

Novi, kompaktni 1.4 BOOSTERJET turbomotor z neposrednim vbrizgom razvija visok navor. Vmesni hladilnik turbopolnilnika sili zrak pod tlakom v valje in omogoča motorju, da poveča navor do skrajnosti že pri nizkih, tudi 2500 vrtljajih na minuto. Še več, obtočni ventil nadzira turbinsko povečanje tlaka z odpiranjem ali zapiranjem loput, hitrim odzivom na pospeševanje in zmanjšuje porabo goriva. Sistem neposrednega vbrizgavanja dodatno izboljša učinkovitost porabe goriva z optimizacijo nadzora količine, časa in pritiska vbrizganega goriva. Poleg tega sta kratka odprtina sesalnega kolektorja in izpušni kolektor integrirana z glavo valja in omogočata lahko, kompaktno zasnovo motorja in hitrejše pospeške.
 

235

NAVOR (Nm)

125

EMISIJE CO2 (g/km)

95 / 130

MOČ (kW / KM)

5.6

PORABA (l/100km)


 · Meritve po WLTC standardu. · 

Suzuki Vitarat 1.4 BoosterJet
 

Novi, bolj kompaktni 1.4 BOOSTERJET prisilno polnjen motor z neposrednim vbrizgom goriva prinaša še več navora in bolj odzivno vožnjo z Vitaro. Turbinski polnilnik z vmesnim izmenjevalnikom toplote (intercooler) sili zrak pod tlakom v valje in omogoča motorju doseganje največjega navora že v območju nizkih vrtljajev, celo pri 2.500 vrtljajih na minuto. Še več, obtočni ventil nadzira turbinsko povečanje tlaka z odpiranjem ali zapiranjem loput in tako omogoča izjemno odzivnost motorja in zmanjšanje porabe goriva. Sistem neposrednega vbrizga zagotavlja večjo učinkovitost porabe goriva z optimizacijo nadzora količine, časa in pritiska vbrizganega goriva. Poleg tega sta kratka odprtina sesalnega kolektorja in izpušni kolektor integrirana z glavo valja in omogočata lahko, kompaktno zasnovo motorja in hitrejše pospeške.
 

235

NAVOR (Nm)

121

EMISIJE CO2 (g/km)

95 / 130

MOČ (kW / KM)

5.4

PORABA (l/100km)


 · Meritve po WLTC standardu za vozilo z 6-stopenjskim ročni menjalnik, model s pogonom na prednja kolesa. · 

Suzuki SX4 S-CROSS 1.4 BoosterJet
 

Izvabite največ: SX4 S-CROSS ponuja pod privlačnimi linijami motornega pokrova novi turbo motor z direktnim vbrizgom, ki je zasnovan s prizadevanjem po največji energijski učinkovitosti. Ne glede na pogoje, se z BOOSTERJET motorjem lahko vedno zanesete na izboljšano ekonomičnost porabe goriva, združeno z izjemno okretno zmogljivostjo.
 

235

NAVOR (Nm)

122

EMISIJE CO2 (g/km)

95 / 130

MOČ (kW / KM)

5.4

PORABA (l/100km)


 · Meritve po WLTC standardu za vozilo z 6-stopenjskim ročni menjalnik, model s pogonom na prednja kolesa. · 

ALLGRIP 4-KOLESNI POGON

Suzuki je nadgradil svoje uveljavljene tehnologije štirikolesnega pogona na novo raven, ki optimizira stabilnost vozila na različnih voznih podlagah in v različnih vremenskih pogojih. Sistem, ki deluje usklajeno z ostalimi naprednimi tehnologijami, vam zagotavlja nadzor nad vozilom ves čas – skupaj z užitkom v vožnji.

 

 

ALLGRIP AUTO je vrhunsko optimiziran sistem štirikolesnega pogona (4WD), ki vozniku pri vsakodnevni vožnji zagotavlja sproščen in varen občutek za volanom, predvsem na spolzkem cestišču ali zasneženi vozni podlagi. Sistem štirikolesnega pogona s pomočjo viskozne sklopke samodejno prenaša navor na zadnji kolesi, ko zazna, da sprednji kolesi izgubljata oprijem s podlago.

 

ALLGRIP SELECT zagotavlja neločljive vrednote, kot so »Užitek v vožnji«, »Brezskrbnost« in »Visoka učinkovitost porabe goriva« na način, da vozniku omogoča izbiro med štirimi načini vožnje (samodejni, športni, sneg in način za sneg in blato z zaporo sredinskega diferenciala) s preprostim pritiskom in obračanjem gumba na sredinski konzoli.

 

ALLGRIP PRO sistem omogoča preklop načina pogona iz dvokolesnega (2WD) na štirikolesni (4WD) kar med samo vožnjo z enostavnim pritiskom na gumb in s tem nudi vozniku možnost, da ta v hipu prilagodi pogon glede na spremenjeno podlago. Gumb 4WD preklopi iz dvokolesnega na štirikolesni pogon, ki je posebej primeren za urejene makadamske in gozdne poti. Ko zapeljete na strma pobočja, bolj grobe podlage in ko vozilo potrebuje optimalno moč na kolesih, uporabite gumb 4WD-L, ki vklopi štirikolesni pogon preko reduktorja, ki optimalno reducira prenos moči na vsa štiri kolesa.

 

 

Varnost

Suzukijevi varnostni asistenčni sistemi*

Suzukijev napredni asistenčni sistem za zaznavanje ovir spredaj, ki združuje kombinacijo monokularne kamere in laserskega senzorja, nameščenih na vetrobranskem steklu. Kombinacija monokularne kamere, ki učinkovito zaznava srednje in zelo oddaljene objekte ter prepoznava določene prometne elemente, kot so pešci ali označbe na cestišču, in laserskega senzorja, ki odlično zaznava bližnje objekte in je posebej učinkovit v temi, zagotavlja vozniku zelo pomembno dodatno varnost v prometu.

* Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju monokularne kamere in laserskega senzorja pri zaznavanju ovir, talnih označb in prometnih znakov. Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite zbrano, previdno in varno.

Sistem za samodejno zaviranje v sili z dvema senzorjema (DSBS)*

Med vožnjo se uporablja dva senzorja – monokularno kamero in laserski senzor – s pomočjo katerih določa stopnjo tveganja za trk z vozilom spredaj ali pešcem. Ob zaznavanju možnosti trka se vozilo, glede na situacijo, odzove na tri možne načine.

* Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju monokularne kamere in laserskega senzorja pri zaznavanju ovir, talnih označb in prometnih znakov. Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite zbrano, previdno in varno.

 
 

ESP® Elektronski program stabilnosti

Če kolesa izgubijo oprijem, ESP® samodejno prilagodi delovanje motorja in zavor, kar pomaga vozniku ohraniti nadzor nad vozilom. Toga TECT karoserija Zasnova Vitarine karoserije temelji na Suzukijevem konceptu TECT (Total Effective Control Technology), ki zagotavlja strukturo za učinkovito absorbiranje in razpršitev energije v primeru trka.

*ESP® je registrirana blagovna znamka podjetja Daimler AG.

 

 

Sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu

Sistem pri hitrosti 60 km/h ali več spremlja smer vozila in pri nenamerni zapustitvi voznega pasu na to opozori voznika z vklopom opozorilne lučke na armaturni plošči in z vibriranjem volana.

Sistem za preprečevanje zapuščanja voznega pasu

Sistem deluje pri hitrosti med 60 - 160 km/h. Ko v vetrobransko steklo vgrajena monokularna kamera prepozna, da vozilo zapušča vozni pas, vozilo samodejno pomaga vozniku pri vračanju vozila nazaj na vozni pas s krmiljenjem preko sistema EPS (električno ojačan krmilni mehanizem).

Sistem prepoznavanja prometnih znakov

Sistem uporablja monokularno kamero za nadzor prometnih znakov med vožnjo. Ko zazna prometne znake, kot so omejitve hitrosti ali prepovedi prometa, prikaže znak na informacijskem zaslonu armaturne plošče in s tem opozori voznik na prisotnost znaka. Če sistem hkrati zazna več različnih znakov, potem prikaže vozniku največ tri znake sočasno.

Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu

Sistem spremlja vzorec vožnje po voznem pasu in če pri hitrosti vozila nad 60 km/h zazna vijuganje vozila po vozišču, ki je lahko posledica zaspanosti, omotičnosti, slabosti voznika, na to opozori z zvočnim signalom in prižgano lučko na armaturni plošči.

 

 

 

Sistem za nadzor mrtvega kota*/**

Menjava voznega pasu pri hitrosti več kot 15 km/h je bolj varna s pomočjo dveh, zadaj nameščenih, stranskih radarskih senzorjev, ki zaznavata vozila, ki se približujejo ali se že nahajajo v mrtvem kotu ob levi oziroma desni strani vozila. Ko se vozilo približuje od zadaj ali je že v mrtvem kotu zadaj, sistem prižge opozorilno LED ikono v ustreznem zunanjem stranskem ogledalu. Če voznik nakaže menjavo voznega pasu, prične LED ikona utripati in sočasno se sproži tudi zvočni opozorilni signal.

* Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju monokularne kamere in laserskega senzorja pri zaznavanju ovir, talnih označb in prometnih znakov. Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite zbrano, previdno in varno.

**Sistem za zaznavanje mrtvega kota je na voljo pri opremi PREMIUM ALLGRIP in ELEGANCE

 

Aktivni tempomat za nadzor razdalje med vozili (ACC)*

Aktivni tempomat uporablja tehnologijo radarja z milimetrskim valovanjem za določanje razdalje do vozila spredaj in samodejno ohranjanje izbrane razdalje med voziloma v skladu z eno izmed treh možnih nastavitev razdalje: dolga, srednja, kratka.** Ko spredaj ni vozila, sistem ohranja hitrost (od 40 km/h), ki jo je nastavil voznik.

* Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju monokularne kamere in laserske senzorja pri zaznavanju ovir, talnih označb in prometnih znakov.
Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite zbrano, previdno in varno.

** Razdalja med voziloma se spreminja glede na hitrost vozila.

(samo v kombinaciji s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom)
S funkcijo Stop & Go nadgrajeni aktivni tempomat pomaga vozniku pri pospeševanju in zaviranju ter hkrati ohranja varnostno razdaljo pred vozilom spredaj. Kombinacija aktivnega tempomata in funkcije Stop & Go lahko celo samodejno popolnoma zaustavi Vitaro za vozilom spredaj in zagotovi vozniku dodatno pomoč, na primer v prometnih zastojih.***

* Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju monokularne kamere in laserske senzorja pri zaznavanju ovir, talnih označb in prometnih znakov.
Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite zbrano, previdno in varno.

*** Aktivni tempomat s Stop & Go se izključi in sprosti zavoro 2 sekundi po zaustavitvi.

1. Vzdrževanje nastavljene hitrosti

Pri dovolj veliki oddaljenosti od vozila spredaj vozi Vitara z enakomerno nastavljeno hitrostjo.

2. Nadzor sledenja vozila

Če se spredaj pojavi počasnejše vozilo, Vitara samodejno prilagodi svojo hitrost, tako da ohrani varno razdaljo pri sledenju vozila spredaj.

(Samo pri kombinaciji aktivnega tempomata s funkcijo Stop & Go)

Če vozilo spredaj zmanjšuje hitrost do zaustavljanja, Vitara samodejno upočasni in se zaustavi na varni razdalji do vozila spredaj. Če se prične vozilo spredaj v manj kot 2 sekundah ponovno premikati, tudi Vitara nadaljuje z vožnjo in sledi vozilu spredaj. V nasprotnem primeru se izključi aktivni tempomat in voznik mora uporabiti zavoro, da ohrani Vitaro v mirovanju.

3. Nadzor pospeševanja

Če vozilo spredaj zapusti vozni pas in je do naslednjega vozila spredaj dovolj velika razdalja, Vitara samodejno pospeši in vzdržuje nastavljeno hitrost.

 

Kamera za vzvratno vožnjo

Kamera za vzvratno vožnjo omogoča prikaz slike za vozilom na osrednjem zaslonu in s tem zagotavlja večjo preglednost za vozilom ter nudi s shematskim prikazom poti vozila dodatno pomoč vozniku pri vzvratni vožnji.

Prednji in zadnji parkirni senzorji

Ultrazvočni parkirni senzorji v odbijačih zaznajo ovire ter sprožijo zvočno opozorilo, ki ga voznik sliši, in grafično opozorilo, ki ga lahko voznik vidi na večinformacijskem zaslonu.

Sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj*

Pri vzvratni vožnji do hitrosti 8 km/h sistem s pomočjo dveh, zadaj nameščenih, stranskih radarskih senzorjev pomaga vozniku pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta z opozarjanjem na morebitno bližajoče se vozilo z leve ali desne strani. V primeru bližajočega se vozila sistem opozori voznika hkrati z zvočnim opozorilom in grafičnim opozorilom na večinformacijskem zaslonu. To zagotavlja vozniku večjo varnost pri vzvratnem premikanju vozila iz nepreglednega parkirnega prostora.

* Upoštevajte, da obstajajo določene omejitve pri delovanju monokularne kamere in laserske senzorja pri zaznavanju ovir, talnih označb in prometnih znakov. Zato se za zagotavljanje varnosti ne zanašajte izključno na delovanje tega asistenčnega sistema. Vedno vozite zbrano, previdno in varno.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.